Botkyrkabyggen i Almedalen


2018-06-22

Stärkt civilsamhälle, ökad social hållbarhet och ett tryggare liv. Det är några av frågorna som Botkyrkabyggen tar upp i sina seminarier på årets Almedalsvecka i samarbete med Botkyrka kommun och Changers Hub.

Almedalsveckan i juli besöks av många beslutsfattare, organisationer och bolag. Många av dem är intresserade av de allmännyttiga bostadsbolagens svar på aktuella frågor. Botkyrkabyggen är på plats för att berätta hur vi jobbar - och för att lyssna på vad andra tycker behöver göras för att vi tillsammans ska skapa ett bättre samhälle.

I år arrangerar Botkyrkabyggen tre gemensamma seminarier med Botkyrka kommun och Changers Hub onsdag 4 juli kl 9.30-12.00. Där fångar vi in några av de största samhällsutmaningarna: Stärkt civilsamhälle, ökad social hållbarhet och mer trygghet.

– Botkyrkabyggens vägval med allmännyttig plan, fokus på social-, ekologisk- och ekonomisk hållbarhet och vår nya renoveringsstrategi, har väckt intresse i hela landet. Vår medverkan under Almedalsveckan är ett sätt att sprida kunskap och inspiration till andra. Men vi får också tillfälle att ta in nya perspektiv, lyssna och lära, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen.

Medverkande är bland annat:
Tove Samzelius, Rädda Barnen. Inger Ashing, chef Delegationen mot segregation. Åsa Rundlöf, Arbetsförmedlingen. Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande, Botkyrka. Fatima Bibi, Qvinna i Botkyrka, Susanne Axelsson-Heldring, HR-chef Botkyrkabyggen. Karin Svanberg, Brottsförebyggande rådet. Alvaro Fuentes, hållbarhetsutvecklare Botkyrkabyggen. Pernilla Vera, Botkyrka kommun. Erik Åkerlund, Polisen. Astrid Kjær Knudsen, Changers Hub. Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen. Representanter från Ungdomsfullmäktige i Botkyrka.




Källa: Botkyrkabyggen