Laddstation till varje lägenhet i Brf Korseberg Park i Vänersborg


2018-06-27

Bild: Rikbyggen

Tack vare stöd från Naturvårdsverkets ”Klimatklivet” kommer samtliga 52 bostadsrätter i Brf Korseberg Park i Vänersborg att få en laddstation för elbil/hybrid utan någon extra kostnad. Investeringsstödet från Klimatklivet utgör 50 procent av kostnaden för laddstationerna.

– Vi är mycket glada över att vi fått stödet från Naturvårdsverket beviljat. Efterfrågan på laddstationer ökar och nu kommer samtliga carportplatser att utrustas med en laddstation, säger Andreas Ander, projektledare på Riksbyggen Bostad Väst.

Korseberg Park pågår uppförandet av 52 bostadsrätter i storlek 2-4 rum. Inflyttning är planerad att ske hösten/vintern 2018/2019. Klimatklivet ger investeringsstöd till klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå.

– På Riksbyggen ska hållbarhetsfrågorna genomsyra allt vi gör, och det gäller både under produktionen av bostäderna och efter att bostäderna är klara och de boende flyttar in, säger Andreas Ander.

Riksbyggen har även ansökt om, och fått beviljat, stöd för tio laddstationer i Brf Vildvinet i Kungälv.

– Elbilar är en viktig pusselbit till att nå fossilfrihet i framtiden och för dem som byter bort sin gamla fossilbil blir det ofta enklare att tanka när möjligheten att fylla på finns hemma. Av säkerhetsskäl kan man inte ladda i ett vanligt vägguttag och det är därför viktigt att stödet bidrar till att lämpliga laddmöjligheter kan installeras, säger Mari-Louise Persson, energistrateg på Riksbyggen.

Efter succén med Brf Korseberg Park har Riksbyggen tidigare i år öppnat upp intresseanmälan för etapp 2, Brf Korseberg Strand. Korseberg Strand kommer att innehålla 40 nya bostäder i två plan, antingen med balkong eller uteplats.



Källa: Riksbyggen