Skanska säljer kontorsbyggnad i Prag


2018-06-28

Bild: Skanska

Bild: Skanska

Skanska har sålt kontorsbyggnaden Visionary i Prag, Tjeckien, till CA Immo, ett fastighetsbolag baserat i Österrike, för EUR 68 M, cirka 690 miljoner kronor. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe under det andra kvartalet 2018. Tillträdet till fastigheten är också planerat till det andra kvartalet 2018.

Visionary har en total uthyrningsbar yta på cirka 23 000 kvadratmeter och är redan till över 90 procent uthyrd till företag som Accenture, Business Link och WMC/ACTUM Digital.

Byggnaden ligger i Prag 7, ett av stadens mest snabbväxande distrikt, och är det första och mest moderna kontorsprojektet i närheten av tunnelbanestationen Nádraží Holešovice. Visionary är också den första byggnaden i Tjeckien med löparspår på taket. Byggnaden har en trädgård, ett multisportområde och kaféer som är öppna för allmänheten.

Visionär färdigställdes i april 2018 och förväntas få certifieringarna LEED Platinum (Leadership in Energy & Environmental Design) och WELL Core & Shell.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien och i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Prag och Warszawa. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska omsatte 37 miljarder kronor under 2017 och hade cirka 16 000 anställda i sina europeiska verksamheter.





Källa: Skanska