WSP ingår avtal om förvärv av Louis Berger, ett ledande internationellt konsultbolag


2018-08-06

MONTREAL / WSP Global Inc. har ingått avtal om att förvärva Louis Berger, ett ledande internationellt konsultföretag, verksamma inom transport, infrastruktur, miljö- och vatten samt i masterplanering.

Louis Berger har cirka 5000 anställda, främst i USA, men även i Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien (huvudsakligen Indien) och Latinamerika. I USA har Louis Beger arbetat med flera av landets kända landmärken, bland annat Frihetsgudinnan, George Washington Bridge och World Trade Center.

 – Vi är nöjda över att få Louis Berger med i WSP. Företaget är erkänt för sin kompetens inom sektorer och tjänster som WSP har inriktat sig på för tillväxt, som vatten, miljö och transport samt masterplanering, säger Alexandre L'Heureux, VD och koncernchef för WSP Global.
– Detta förvärv kommer också att göra det möjligt för oss att öka vår närvaro i geografiska områden som vi tidigare har inriktat oss på, till exempel Kontinentaleuropa. Slutligen kommer det att öka vår exponering mot den amerikanska statliga sektorn då Louis Berger har stor kompetens och erfarenhet av statliga uppdrag.

WSPs förvärv av Louis Berger förväntas vara klart under fjärde kvartalet 2018.




Källa: WSP