Skanska säljer kontorsprojekt i Budapest, Ungern, för cirka 1 miljard kronor


2018-08-08

Exteriörvy över Mill park.
Bild: Skanska
Exteriörvy över Mill park.

Skanska har sålt ett kontorsprojekt om två byggnader i Budapest, Ungern, till en fastighetsfond inom Erste Alapkezelő Zrt., ett dotterbolag till Erste Asset Management GmbH, för EUR 100 M, cirka 1 miljard kronor. Transaktionen bokförs av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Europa i det tredje kvartalet 2018. Till trädet till de båda byggnaderna är beräknat till det tredje och fjärde kvartalet 2018.

Mill Park-komplexet är beläget i det nionde distriktet I Budapest, ett väletablerat kontorsområde nära flera av stadens stora kulturella och akademiska institutioner. Fastigheten består av två byggnader som tillsammans har en uthyrbar yta om cirka 36 000 kvadratmeter.

Fastigheterna är uthyrda till 80 procent till ett antal olika hyresgäster. Mill Park har också en 5 500 kvadratmeter stor parkyta med träningsmöjligheter, arbetsplatser, en amfiteater samt restaurang och café.

Mill Park kommer att vara helt färdigställt i tredje kvartalet 2018 och förväntas få miljöcertifieringen LEED Guld (Leadership in Energy & Environmental Design).

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien och i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Prag och Warszawa. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska omsatte 37 miljarder kronor under 2017 och hade cirka 16 000 anställda i sina europeiska verksamheter.





Källa: Skanska