Hur man minskar koldioxidutsläppen med IoT enligt en vetenskaplig studie


2018-08-10

Bild: Egain

I ett försök att genomföra den schweiziska energistrategin 2050 har fastighetsägare arbetat för att hitta lösningar för att minska koldioxidutsläppen. Tre gemensamma mål är att öka energieffektiviteten, minska den förbrukade mängden energi och ersätta fossila energikällor.

Genom ny teknik har man kommit långt för att göra det möjligt för fastighetsägare att ta itu med dessa tre frågor för att minska koldioxidutsläppen. Trots det kan det vara en utmaning att hitta den bästa tekniken för just din byggnad.

Att använda sig av ny teknik kräver en investering av fastighetsägaren. Lyckligtvis har forskarna börjat tillämpa sina kunskaper om problemet för att identifiera och tillämpa den mest optimala tekniken baserat på de specifika behoven i varje byggnad.

En färsk analys är särskilt intressant vad gäller de fördelar som den pekar på för fastighetsägare som vill minska koldioxidutsläppen genom att öka energieffektiviteten i flerfamiljshus som ännu inte uppdaterats strukturellt.

Studien | En analys av potentialen för IoT

Zürichs Universitet för tillämpad vetenskap har bedrivit forskning för att avgöra vilken som är den bästa tekniken för att minska koldioxidutsläppen. Forskare anser att sakernas Internet (Internet of Things eller IoT) kan vara en ett bra sätt att skydda miljön. För att testa sin teori genomförde de En analys av potentialen för IoT.

I studien undersökte man om användningen av teknik med hjälp av IoT kunde minska koldioxidutsläppen. Forskarna tog fram fyra olika fall med IoT-teknik baserad på sensorer. De personer som genomförde studien mätte data före och efter installation för att ta reda på hur mycket koldioxidutsläppen kan sänkas (om överhuvudtaget).

Eftersom fallen genomfördes i olika byggnader under olika villkor kunde forskarna inte dra direkta jämförelseslutsatser. Fastighetsägare som letar efter lösningar för flerfamiljshus kan dock dra fördel av forskningsresultaten för att minska sina egna koldioxidutsläpp.

Lösningen | Tillämpa Egains IoT-teknik för att minska koldioxidutsläppen

Efter att man slutfört undersökningen i flerfamiljshus som inte renoverats ur energisynpunkt drog man i studien slutsatsen att det finns en god potential att minska koldioxidutsläppen om man använder sig av teknik för värmeoptimering. Studien genomfördes på en byggnad där Egains IoT-teknik används. Analyser utfördes innan och efter att tekniken var på plats och företagsrepresentanter tillfrågades för att man skulle få en full förståelse av processen. Det tydliga resultaten visade bland annat följande:


Om du letar efter sätt att minska dina koldioxidutsläpp utan att bygga om din fastighet kan Egains energiexperter hjälpa dig att komma igång genom att erbjuda en lösning för din byggnad. Du kommer att få en snabb avkastning på din investering och dina hyresgäster kommer att vara nöjdare och njuta av högre komfort inomhus.



Källa: Egain