Första studenterna på plats i nya Studentlägenheter i Värnamo


2018-08-20

Inflyttning i nya studentlägenheterna på Flintgatan Värnamo.
Bild: Finnvedsbostäder
Inflyttning i nya studentlägenheterna på Flintgatan Värnamo.

Finnvedsbostäders 24 nyproducerade studentlägenheter nu redo att ta emot nya Värnamo studenter. Under vecka 33 har de första studenterna flyttat in.

Det nya huset ligger mellan de två befintliga huskropparna på Flintgatan, alldeles intill Campus Värnamo. Huset är sex våningar högt med fyra lägenheter i varje plan. Bostäderna är moderna med ytskikt, golv och inredning av högkvalitet. Lägenheterna är ca 24 kvadratmeter och i varje lägenhet finns badrum och pentry.

Utöver nybyggnationen har Finnvedsbostäder även bytt ut fasader och tak på de två befintliga husen på Flintgatan, som sedan tidigare har studentlägenheter. Detta ger en enhetlig och sammanhållen bild av området.

I takt med att Campus Värnamo utvecklas och växer ökar efterfrågan på studentlägenheter. Lägenheterna är därför i första hand avsedda för studenter som studerar på Campus Värnamo.Campus Värnamo bidrar på ett naturligt sätt till det ökade antalet inflyttande till kommunen och det är betydelsefullt med trivsamma bostäder för studenterna. Bostäder som innebär trivsel, trygghet och i bästa fall leder till permanent boende i Värnamo kommun.

I samtliga fastigheter ansvarar Finnvedsbostäder för uthyrningen, den tekniska förvaltningen och förädlingen. 




Källa: Finnvedsbostäder