Milwaukee® lanserar M18 12,0AH HIGH OUTPUT™-batteri


2018-08-29

Milwaukee® lanserar M18 12,0AH HIGH OUTPUT™-batteri.
Bild: TTI
Milwaukee® lanserar M18 12,0AH HIGH OUTPUT™-batteri.

Milwaukee® lanserar M18 12,0AH HIGH OUTPUT™-batteri.
Bild: TTI
Milwaukee® lanserar M18 12,0AH HIGH OUTPUT™-batteri.

Milwaukee® kan stolt presentera ett genombrott för Lithium-Ion och M18™ med lanseringen av det mest kraftfulla batteriet hittills – M18 HB12 – 18V 12,0Ah REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT™. 

Nya M18 HB12 levererar 50% mer kraft, genererar 50% mindre värme och ger 33% längre drifttid än Milwaukees kraftfulla M18 B9 9,0 AH-batteri – vilket innebär en rejäl prestandaökning för hela M18™-systemet och en kapacitet som motsvarar nätdrivna verktyg.

– När vi lanserade vårt M18™ REDLITHIUM-ION™ HIGH DEMAND™ 9,0Ah-batteri för två år sedan, förändrade det helt och hållet marknadens uppfattning och förväntningar av vad batteridrivna verktyg kan göra. I kombination med vårt avancerade system med motorer och elektronik överträffade vår batteriteknik allt som gick att åstadkomma med högspännings- och multibatteriverktyg, säger Tobias Jönsson, Product Manager för Milwaukee®.

– Lanseringen av M18 HB12 – 18V 12.0Ah HIGH OUTPUT™-batteriet innebär återigen en revolution för byggbranschen. Batteriet är helt nyutvecklat med den bästa kombinationen av cellteknik, batterikonstruktion och elektronik någonsin i ett batterisystem för yrkesbruk. Detta enorma framsteg inom batteridesign levererar mer kraft, genererar mindre värme och ger längre drifttid än vårt banbrytande M18 B9 9,0Ah-batteri. Och vi kan åstadkomma allt detta utan att användarna behöver investera i ett helt nytt system. Kort sagt innebär detta ett stort steg framåt för batteridriven teknik och framtiden för sladdlösa byggarbetsplatser, fortsätter Tobias Jönsson.

Det nya 12,0Ah-batteriet använder helt nyutvecklad battericellteknik som ger en enorm prestandaförbättring vad gäller batterikraft och kapacitet. För att kunna utnyttja högenergicellerna fullt ut, förbättrade Milwaukee® batterielektronikens energiöverföringssystem och kommunikation. Denna utveckling ger nätdriven prestanda för en rad M18 FUEL™-produkter och förbättrad prestanda för hela M18™-systemet, för effektivare användning av verktygen.

Med denna enorma effektökning var det avgörande för Milwaukee® att minimera värmealstringen genom användning av battericeller med lägre impedans och en optimerad batterikonstruktion. Den nya konstruktionen gör att batteriet är 50% svalare under drift jämfört med M18 B9 så att verktygen kan användas längre under full belastning utan risk för att batteriet överhettas. I kombination med en POWERSTATE™ kolborstfri motor och REDLINK PLUS™-elektronik ger M18 HB12-batteriet 33% längre drifttid än M18 B9 per laddning – och gör det äntligen möjligt att ha helt batteridrivna byggarbetsplatser.

Tack vare den avancerade batterikonstruktionen är M18 HB12-batteriet marknadens mest kyltåliga batteri och klarar extrema väderförhållanden (-28 °C) även under hård belastning.

Milwaukee® har förbundit sig att förbättra produktiviteten genom att skapa prestandadrivna och branschfokuserade lösningar så att användare kan genomföra en hel dags arbete med bara ett batterisystem. M18™-systemet omfattar nu fler än 135 verktyg som alla kan drivas med ett och samma batteri.

Det nya 12,0Ah-batteriet finns tillgängligt som enskilt batteri (M18 HB12) eller set med 2 batterier och en M12™-M18™-snabbladdare (M18 HNRG-122).



Källa: TTI