Komfortavtal för stora och små


2018-09-06

Bild: Mälarenergi

Mälarenergi har tagit fram ett nytt komfortavtal som riktar sig till mellanstora bostadsrätter, samfälligheter och hyresvärdar.

Sedan flera år tillbaka har Mälarenergi erbjudit en tjänst som heter komfortavtal. Tjänsten har hittills riktat sig till större bostadsrättsföreningar och industrier som vill säkerställa att ventilation, värme och el fungerar optimalt och till låga energikostnader.

Nu har Mälarenergi tagit fram en ny typ av komfortavtal som riktar sig till mellanstora bostadsrätter, samfälligheter och hyresvärdar. I dagarna har såväl samfälligheten Sjömärket och bostadsrättsföreningen Parklöparen i Västerås tecknat det nya komfortavtalet. Tidigare i år tecknades även ett komfortavtal med samfälligheten Spikverket.

– Ett komfortavtal innebär att vi ger kunden både en energigaranti samt en funktionsgaranti och ser till att de får en säkerhet i hur stor den framtida energianvändningen kommer att bli. Avtalet gör att kunden slipper oväntade kostnader och får en ökad trygghet i att allt fungerar perfekt. Kunden får även en egen kontaktperson, så att den alltid vet vem den ska vända sig till hos oss, säger Anders Tenggren som är affärsområdeschef för Energitjänster hos Mälarenergi.

När Mälarenergi tecknar komfortavtal med en kund ses en mängd möjliga åtgärder över, det kan handla om allt från energikartläggningar, el- och ventilationsbesiktningar eller uppdatering av kundens värmecentral. Alla dessa faktorer är viktiga för att skapa ett så bra inomhusklimat som möjligt. Som komfortavtalskund kan kunden teckna ett förmånligt elhandelsavtal och få stöd i att upprätta en energideklaration.

– Målet med alla våra komfortavtal är att skapa bekvämlighet och trygghet för våra kunder, såväl stora som små. När vi tecknar ett komfortavtal tar vi över ansvaret för att kunden får en låg energianvändning, hög driftsäkerhet och ett bra inomhusklimat oavsett utomhustemperatur, avslutar Anders.



Källa: Mälarenergi