Nöjda kunder och medarbetare gör Erlandsson till ett av Skånes snabbast växande byggbolag


2018-09-11

På bästa tänkbara läget i Västra hamnen med nära till havet, staden och stora grönområden bygger Erlandsson Bygg i Syd 55 yteffektiva tvåor på uppdrag av MKB.
Bild: Erlandsson Bygg
På bästa tänkbara läget i Västra hamnen med nära till havet, staden och stora grönområden bygger Erlandsson Bygg i Syd 55 yteffektiva tvåor på uppdrag av MKB.

Erlandsson Bygg i Syd förstärker nu sin organisation i Helsingborg, Malmö och i Trelleborg. Tillväxttakten är minst sagt stark för ett av Skånes snabbast växande byggbolag.
– Vi räknar med att fördubbla vår verksamhet i Helsingborg inom de närmaste åren, säger Daniel Pedersen, vice VD på Erlandsson Bygg i Syd.

Erlandsson Bygg i Syd har under sju år ökat sin omsättning från cirka 80 miljoner till 700 miljoner och antalet anställda har ökat från 40 till dagens 200 medarbetare.

– Vi växer i takt med kundernas efterfrågan på våra tjänster. Utvecklingstakten är hög men det är samtidigt otroligt viktigt för oss att växa utan att tappa den djupt förankrade värdegrund vi har i bolaget, säger Daniel.

Bolaget har ett NMI, Nöjdmedarbetarindex på 96,1 procent (2017) och ett NKI, Nöjdkundindex på 96,4 procent (2017). Att medarbetarna trivs på jobb och att kunderna fortsätter att få den service de förväntar sig är, som Daniel påpekar, helt avgörande för en fortsatt positiv utveckling.

– Vi är försiktiga i våra rekryteringar, vi är ett stort företag med en relativt platt organisation. Varje enskild medarbetare får och har stort mandat att med ansvar utveckla sina arbetsuppgifter. Det här har gjort att vi idag har en organisation med otroligt duktig personal och bra chefer. Vår vision är att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare, det jobbar vi med varje dag. Undersökningen ser vi som ett kvitto på att vi ligger rätt.

I Malmö bygger Erlandsson bland annat Sjöporten i Västra Hamnen, 55 yteffektiva lägenheter på uppdrag av MKB.
– Projektet är igång men det är väl först när det börjar synas saker på höjden som det uppmärksammas. För oss börjar det ju betydligt tidigare än så.

Malmö planerar att bygga 1900 nya bostäder om året fram till 2025 och för att möta den potential som finns här så planerar Erlandsson att ytterligare förstärka sin organisation på bostadsavdelningen.

Även i Trelleborg så är utvecklingen på bostadssidan stark. Stadens utformning förändras med nybyggnation i hamnen och Övre i centrala Trelleborg.

– Genom förvärvet av Sawi för två år sedan så har vi kunnat växa och ta en större del av marknaden där, säger Daniel och fortsätter:
– Idag har vi två kontor och dom har vi vuxit ur. Nästa år bygger vi nya lokaler för att möta den växande marknaden i Trelleborg.

Daniel Pedersen ser en fortsatt stabil utveckling de kommande tre åren.

– Vi konsoliderar vår verksamhet och arbetar fokuserat med att sätta företagets rutiner, vilket betyder att vi har en utbildningsintensiv period framför oss samtidigt som vi växer. Skåne har en befolkningstillväxt som i sin tur ökar behovet av skolor och omsorg. Idag är 75 procent av vår omsättning kopplad till ramavtal som vi har med kommuner och förvaltningar. Skolor och LSS-boende är en del av våra kärnmarknader, industrifastigheter en annan. Branschen i stort har en utmaning vad gäller att hitta kvalificerad personal, vi möter den bland annat genom vårt certifierade traineeprogram. Det viktiga för oss är att vi fortsätter växa och utvecklas med den kvalitet som Erlandsson innebär.




Källa: Erlandsson Bygg