White shortlistade till nya Moorfields Eye Hospital i London


2018-09-11

Bild: © 2018 Google

White är tillsammans med AECOM och Penoyre & Prasad ett av fem team som har gått vidare till nästa steg i den internationella RIBA-tävlingen om att rita nya Moorfields Eye Hospital i London.

Tävlingen går ut på att skapa en flexibel och modern sjukhusbyggnad som sammanför sjukvård, forskning och utbildning inom S:t Pancras sjukhusområde. Projektet är gemensamt för UCL Institute of Ophthalmology och Moorfields Eye Hospital och det nya sjukhuset ska öppna 2024.

– Det här markerar ett viktigt och spännande skede i projektet, eftersom vi nu kan börja visualisera hur den här nya innovativa och moderna byggnaden kan se ut. Alla parter var väldigt nöjda med kvaliteten och innovationsgraden från de 35 anbudsgivarna, säger Kieran McDaid, fastighetschef och ansvarig för större projekt på Moorfields Eye Hospital.

Charlotte Ruben är ansvarig arkitekt på White och ser fram emot att, tillsammans med de brittiska samarbetspartnerna, utforska skandinavisk arkitektur i en London-kontext.

– Vi anser att vårdarkitektur bör understödja en läkande, kreativ och inkluderande miljö. När man ritar byggnader för människor med nedsatt syn krävs ett enkelt koncept, där ljusa och taktila material spelar en avgörande roll.

Samtliga förslag kommer att visas upp i slutet av november och det vinnande förslaget utses i december.

Övriga utvalda team är samtliga brittiska:

- Bennetts Associates med Reiach & Hall, Buro Happold Engineering & Gustafson Porter + Bowman
- Hopkins Architects med Arup & Todd Longstaffe-Gowan Ltd
- Rogers Stirk Harbour + Partners with Stantec, Arup, Gillespies, Speirs + Major & T Projects
- Ryder Architecture Ltd med HawkinsBrown Architects, Spacehub Design Limited, Hoare Lea LLP, Rider Levett Bucknall UK Ltd & Ramboll UK Ltd




Källa: White Arkitekter