LINK arkitektur fortsätter att expandera inom vård och hälsa


2018-09-11

Nya sjukhuset i Helsingborg, av LINK arkitektur.
Bild: LINK arkitektur
Nya sjukhuset i Helsingborg, av LINK arkitektur.

LINK arkitektur är idag en av Nordens främsta arkitektbyråer inom området vårdarkitektur. Nu har LINK arkitektur vunnit uppdraget att utveckla och projektera ett nytt sjukhus i Hammerfest.

Avtalet innefattar även en option att delta i den fortsatta detaljprojekteringen. Hammerfests sjukhus har en totalbudget på närmare två miljarder norska kronor och planeras att vara färdigt 2023.

– Vårdarkitektur är ett av våra absoluta kärnområden. Vi gillar utmaningarna i dessa viktiga projekt där mycket samverkan behövs för att hålla människan i centrum i tekniskt komplex arkitektur, säger Anna Espling Rolf, ansvarig för vårdarkitektur på LINK arkitektur i Sverige.

Bevis för det är listan över de skandinaviska vårdbyggnader som LINK arkitektur ligger bakom. Bland byråns vårdprojekt finns ny- och ombyggnation av Södersjukhuset i Stockholm med bland annat norra Europas största akutmottagning, projekt på Helsingborgs lasarett och Östra sjukhuset i Göteborg, nya Rigshospitalet i Köpenhamn, Ålborgs nya universitetssjukhus samt det nya sjukhuset i Drammen.

Rum för bättre liv
– Vår skandinaviska bas är en av våra styrkor som arkitekter. Den breddar oss kompetens- och erfarenhetsmässigt eftersom vi samarbetar över gränserna, utbyter erfarenheter och metoder och drar nytta av forskning, säger John Lydholm, vd LINK arkitektur.
– Det bidrar till att vi i Sverige kan leva upp till det vi valt att benämna ”Rum för ett bättre liv”.

LINK arkitektur är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor med 15 kontor och 470 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark.  




Källa: LINK Arkitektur