Hilti tar kraft och säkerhet till en ny nivå med den nya bilningsmaskinen TE 2000-AVR


2018-09-12

Hilti TE 2000-AVR bilningshammare ger dig kontroll och har optimal balans mellan vikt och kraft.
Bild: Hilti
Hilti TE 2000-AVR bilningshammare ger dig kontroll och har optimal balans mellan vikt och kraft.

Hilti har lanserat den nya bilningsmaskinen TE 2000-AVR som har marknadens lägsta vibrationer utan att kompromissa med effekt och prestanda.

Verktyget väger bara 14,5 kg och kombinerar 35 joules slagenergi med 1 800 slag per minut, vilket ger en bilningsvolym på upp till tre ton per timme.

Detta exceptionella förhållande mellan effekt och vikt i kombination med en ergonomisk design, har gjort att TE 2000-AVR har en prestanda som gör den till ett alternativ till traditionella elektriska bilningshammare på 30 kg.

Hiltis AVR-system (Active Vibration Reduction) ger ett hand/arm-vibrationsvärde på bara 4,8 m/s², vilket möjliggör att arbeta hela dagar med verktyget. Siffran är upp till 40 % lägre än vad konkurrerande verktyg i 30-kilosklassen når upp till, samtidigt som Hiltis maskin bara är hälften så tung.

När maskinen används med dammsystemet TE DRS-B och en Hilti M-klassdammsugare avlägsnas dessutom upp till 95 % av det skadliga fina dammet från slagpunkten vilket ger en säkrare och renare arbetsmiljö.

Den har konstruerats för rivning av betonggolv med ett djup/tjocklek på mindre än 20 cm och klarar också tunna plattor, cement och att bila fram armeringsjärn.

– I grund och botten skapade vi TE 2000-AVR för att skapa marknadens bästa lösning och ett verkligt alternativ till befintliga bilningshammare i 30 kg-klassen, berättar Oscar Borgenhede, produktchef för tunga verktyg.

– Utöver det marknadsledande förhållandet mellan effekt och vikt är det den enda bilningsmaskinen i sin klass som konstruerats med ett ergonomiskt T-handtag, borstlös motor, avtagbar sladd vilket sammantaget ger optimerad produktivitet och större säkerhet.”



Källa: Hilti