Här är nya borrhammaren – med banbrytande slagstyrka


2018-09-13

DCH733 är den hittills starkaste batteridrivna SDS-Max borrhammaren som DEWALT någonsin har lanserat.
Bild: DEWALT
DCH733 är den hittills starkaste batteridrivna SDS-Max borrhammaren som DEWALT någonsin har lanserat.

Senaste tillskottet i DEWALTs världsberömda batteridrivna 54V XR FLEXVOLT-sortiment är en mycket kraftfull borrhammare. Nya DCH733 är en borrhammare inom 8 kg-sortimentet med SDS-Max fäste och är den mest slagkraftiga på marknaden.

DEWALTs nya borrhammare kommer garanterat att bli extra uppskattad på extrema och otillgängliga byggarbetsplatser där det saknas tillgång till elnät. DCH733 är den hittills starkaste batteridrivna SDS-Max borrhammaren som DEWALT någonsin har lanserat, speciellt utvecklad för tunga betongkonstruktioner, tuffa rivningsarbeten och avancerade infästningar i murverk. Det är sladdlös frihet på riktigt där kombinationen av det superstarka 54V batteriet och DEWALTs borstlösa motor ger en prestanda i toppklass och maximerad körtid.

Slagstyrkan är på hela 13.3 Joule vilket är banbrytande i batterisammanhang och den nya modellen klarar borrningar på upp till 48 mm i betong. Sammantaget innebär det att DCH733 exempelvis har kapacitet att borra åtta 32x180 mm hål på en enda laddning med ett DCB547 batteri.

Den nya borrhammaren ingår också i DEWALTs säkerhetsprogram Perform & Protect, vilket innebär att den uppfyller strikta kriterier när det gäller vibrationer, användarkontroll och dammhantering utan att tumma på prestandan.

Trots sin kraftfulla slagstyrka har DCH733 klassledande låga vibrationsnivåer på 9.0 m/s2 tack vare ett speciellt anti-vibrations-handtag. Mekaniskt och elektroniskt anti-rotations-system ger full kontroll och slår av maskinen direkt om något skulle gå fel. Det finns även tillbehör som skyddar effektivt mot skadliga dammpartiklar.

Designen är kompakt, välbalanserad och ergonomisk för att ge hög komfort och minskad trötthet under långa arbetspass.

I samband med detta uppdaterar DEWALT även sitt sladdrivna sortiment med tre extra kraftfulla borrhammare för riktigt krävande arbetsuppdrag (D25733, D25872 och D25773). De nya modellerna är 25% snabbare än tidigare och har en slagstyrka på 13.3J och 19.4J. De är inom 8 kg- och 10 kg-sortimentet och de klarar betongborrning på 48 mm respektive 52 mm. Cirkapris DCH733X2-QW: 11 995 kr.



Källa: DEWALT