Diös utvecklar och hyr ut lokal för efterlängtad vänthall till Falu kommun


2018-09-14

Bild: Diös

Nu är det klart att Falu kommun hyr lokal för vänthall i anslutning till Knutpunkten i centrala Falun. Fastighetsägaren Diös kommer att påbörja utvecklingen av fastigheten, som förutom vänthallen, kommer innehålla kommersiella lokaler mot Holmgatan. Beräknad inflyttning är satt till 1 februari 2019.

Den efterlängtade vänthallen, tillsammans med de kompletterande kommersiella lokalerna, är en del av Diös strategi om att utveckla fastigheterna kring Holmtorget i centrala Falun. Det kommer att bidra till att skapa en attraktivare stadskärna. Diös andra pågående utvecklingsprojekt i centrum är bostadsrätterna Årummet vid Faluån och Bergström galleria.

– Det känns riktigt bra att få fortsätta våra planer kring stadsutveckling och bidra till att modernisera centrala Falun. Vänthallen och övrigt utbud skapar bättre förutsättningar för miljövänligt resande och är mer attraktivt för resenärer. Nu ser vi fram emot att få påbörja utvecklingen av fastigheten och att fortsätta vårt samarbete med Falu kommun, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna.

– Under hela resecentrumprojektet har tanken varit att en väntsal ska ordnas vid Knutpunkten. I och med det nya hyresavtalet med Diös, kan vi nu äntligen komma vidare och skapa en bra miljö för våra resenärer vid Knutpunkten. Jag är glad över att vi nu tar nästa steg och ser fram emot det fortsatta arbetet tillsammans med Diös, säger Susanne Norberg, kommunalråd, Falu kommun.



Källa: Diös