Ikano Bostad bygger Årstahusen med fokus på gemenskap


2018-09-18

Bild: Ikano Bostad

Mellan Årsta och Liljeholmskajen växer Årstahusen fram. Här bygger Ikano Bostad 900 bostäder i en helt ny stadsdel med fokus på gemenskap, välbefinnande och hållbarhet.

I det gamla industriområdet i Årstaberg är Ikano Bostad igång med utvecklingen av den helt nya stadsdelen Årstahusen. Kvarteret Mötesplatsen som är först ut består av tre sextonvåningshus med vardera 78 lägenheter. De tre sextonvåningshusen är ett helt nytt inslag i Stockholms stadsbild.

Det första huset, Brf Träffas, står klart för inflyttning i november. Brf Umgås har säljstartats och bygget är igång och det går att anmäla intresse till Brf Trivas redan idag. Fokus ligger på att skapa möjligheter för umgänge och gemenskap.

– I Årstahusen vill vi skapa ett område där de som bor och rör sig i området har naturliga mötesplatser i vardagen. Till exempel har vi satsat mycket på gemensamma ytor i tvättstugan, gemensamma odlingslådor och på gemensamhetslokaler som finns i bottenvåningen på varje hus. Dessutom kommer vi att testa en ny digital plattform som ska göra det enklare för de boende att dela tjänster och saker med varandra, berättar Linda Leppänen, marknadsområdeschef på Ikano Bostad.



Källa: Ikano Bostad