Bästa byggeleven i Västmanland koras i Bygg-VM


2018-09-18

Bild: Västerås stad

Den 20 september koras bästa byggeleven i Västmanland under evenemanget Bygg-VM, som går av stapeln på Hahrska gymnasiet. Bygg-VM är en skoltävling där elever kommer från Västerås, Sala, Fagersta och Köping för att se vilken som presterar bäst och därmed vinner Västmanlandsmästerskapen. Alla elever läser Bygg- och anläggningsprogrammet.

Under Bygg-VM kan du se bygg- och anläggningseleverna tävla eller genomföra uppvisningar i grenarna trä, betong, mureri, plattsättning, måleri och anläggning. De bästa eleverna vinner ära och fina priser. Vinnarna kommer att tillkännages fredagen 21 september vid lunch.

Vid tävlingarna finns representanter för de olika byggutbildningarna i Västmanland på plats tillsammans med representanter för byggbranschen.

Elever i årskurs åtta och nio samt elever på introduktionsprogram i länet är inbjudna till tävlingen för att få se exempel på vad eleverna vid länets bygg- och anläggningsutbildningar lär sig och få möjlighet att veta mer om vad en karriär inom bygg- och anläggningsbranschen kan innebära. De får också möjlighet att prata med branschföretagen för att få veta mer om vad de erbjuder för jobb i framtiden.




Källa: Västerås stad