Kompakt men superstark


2018-09-20

Bild: FLEX

FLEX nya vinkelslipar, LB17-11 och LBE17-11, introduceras i höst och anländer med en högeffektiv kraftfull motor på 1700W och med tomgångsvarvtal 11500/min. Den nya uppgraderade tekniken med "Long Life"- motor ger längre livslängd tack vare optimerad kylning och nyutvecklad kolgeometri. Vinkelsliparna har designats kompakta, smala och med ergonomisk form.
LB17-11 och LBE17 är högkvalitativa och kraftfulla vinkelslipmaskiner.

LB17-11 och LBE17-11 är utrustade med en mekanisk broms som stannar skivan inom 3,5 sekunder när användaren släpper brytaren för att lägga ifrån sig vinkelslipen mellan jobben. Detta för att snabbare återgå till arbetet och spara tid. Men främst för ökad hantering och säkerhet.

Andra funktioner är kickback-stopp, som stänger ner motorn när skivan kniper fast i arbetsstycket, och överbelastningsskydd som förhindrar att motorn överhettas. Mjukstart, för säkrare start och mindre risk för överbelastning av nätet, spindellåsning för justering samt snabbt och enkelt skivbyte, nyckelfri justering av sprängskyddet samt omstartsskydd för att undvika att vinkelslipen oavsiktligt startar om efter strömavbrott. Modellen LBE17-11 125mm är utrustad med steglös varvtalsreglering.

Ergonomiskt handtag
LB17-11 och LBE17-11 har utrustats med SoftVib handtag för att reducera vibrationsnivån vilket innebär att användarens hand- och armleder skonas och hela rörelseförmågan förbättras. Handtaget är monterbart i två positioner, höger samt vänster och med inbyggd patenterad spännmutternyckel.
Källa: FLEX