Ikano Bostad har påbörjat sitt första projekt i Danmark


2018-09-21

René Brandt, vd Ikano Bolig.
Bild: Ikano
René Brandt, vd Ikano Bolig.

För ett år sedan tog Ikano Bostad klivet över Öresund och Ikano Bolig etablerades i Danmark. Under hösten kommer Ikano Boligs första projekt att påbörjas i Greve utanför Köpenhamn.

Totalt kommer 230 radhus att byggas. Radhusen kommer att byggas i antingen ett eller två plan på mellan 90-125 kvadratmeter. Målet är att också bidra till att bygga gemenskap i området. Till exempel kommer det att byggas ett gemensamhetshus på cirka 200 kvadratmeter där de boende kan mötas i vardagen.

– Vi vill bygga genomtänkta och prisvärda bostäder, men vi vill mer än så. Vi vill också bidra till gemenskapen i området. En del i det arbetet är det gemensamhetshus som vi ska bygga. Hur det kommer att användas kommer vi bestämma tillsammans med de boende. Målet är att skapa ett hus för gemenskap och möten i vardagen, berättar René Brandt, vd på Ikano Bolig.

Radhusen ska utvecklas i samarbete med IKEA i Taastrup. Tanken är att ta tillvara på både kvadratmeter och kubikmeter och på bästa sätt använda hela rummet genom att också arbeta på höjden. Projektet kommer att säljstartas under hösten 2018 och de första inflyttningarna är beräknade att ske till hösten 2019. 



Källa: Ikano Bostad