Nu ska Kanozi växa i Stockholm – öppnar kontor och rekryterar


2018-10-02

Helene Brandrup-Wognsen, styrelseordförande och tf. vd på Kanozi.
Bild: Kanozi
Helene Brandrup-Wognsen, styrelseordförande och tf. vd på Kanozi.

Projektet på Sickla Värmdövägen.
Bild: Kanozi
Projektet på Sickla Värmdövägen.

I september öppnar Kanozi portarna för ett tredje kontor, nu i centrala Stockholm. Kanozi Arkitekter har de senaste åren vunnit uppdrag över hela landet.
– Att etablera ett kontor på Sveriges största marknad gör att vi kommer närmare befintliga och betydligt fler potentiella kunder, så detta är en strategiskt viktig satsning, säger Helene Brandrup-Wognsen, styrelseordförande och tf. vd på Kanozi.


Kanozis Arkitekter som idag har 65 medarbetare i Göteborg och Malmö, etablerar lokal närvaro på Stockholmsmarknaden genom att nu öppna kontor på Saltmätargatan 8 i Stockholm. Efter att arkitektkontoret i juni 2018 vann uppdraget att utforma Sickla station togs det expansiva beslutet.

– De senaste åren har vi arbetat med flera projekt i Stockholm men inte haft ett fysiskt kontor. I så stora projekt som Sickla station behöver vi finnas nära våra beställare, med etableringen kan vi skapa ett tätt och effektivt samarbete, säger Johan Casselbrant, chefsdesigner och huvudägare.

– Bedömningen är att vi inom en snar framtid kommer att vara minst 10 anställda. Vi har redan påbörjat rekryteringen av nya medarbetare och söker både byggnadsingenjörer och arkitekter till det nya kontoret.

Inom inredningsområdet ser arkitektkontoret extra stor potential att växa.

– Idag arbetar vi mycket med kontor och utformning av moderna, attraktiva arbetsplatser. Det är något vi märkt stor efterfrågan på i Stockholm, säger Johan Casselbrant, chefsdesigner och huvudägare.





Källa: Kanozi