Pelarsalen vinnare av årets Träbyggnadspris


2018-10-03

Bild: HSB

För första gången delar Växjö kommun ut ett Träbyggnadspris. Priset går till byggherren HSB för deras träbyggnation Pelarsalen vid Välludden. Beslutet togs under dagens kommunstyrelse.

– Pelarsalen är ett fantastiskt projekt som verkligen tillhör den moderna trästaden. Husen är väl anpassade till den omgivande bebyggelsen och smälter väl in i naturen, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

– Det är fantastiskt roligt att våra trähus utsågs till vinnare. HSB Sydost är just i början av att projektera och bygga hus med träkonstruktioner- och fasader och är väldigt glada över att nå så långt på första försöket. Vi hoppas på att få delta i tävlingen under många år framöver, säger Kajsa Högelius, affärsområdeschef Nyproduktion på HSB Sydost.

– Extra roligt att Pelarsalen vinner priset eftersom det är ett bygge där stark vilja och ett gott samarbetsklimat varit nyckeln till framgång, säger Växjös stadsarkitekt Henrik Wibroe.

Övriga nominerade till årets Träbyggnadspris var Strandsnäckan vid Växjösjön/Kampen och Vallen vid Växjösjön/Södra Bergundasjön.



Källa: Växjö kommun