Första Spadtag för ny förskola på Gubbängsvägen


2018-10-08

Hösten 2019 öppnar en ny förskola på Gubbängsvägen 111. Arbeten har påbörjats och det firas med ett första spadtag måndagen den 8 oktober.

Förskolan Ängen stängdes i mitten av juni 2018 och förskolans avdelningar har evakuerats till två andra förskolor i området. Förskolan har rivits till förmån för en nybyggd förskola med 8 avdelningar som beräknas stå klar hösten 2019.

– Vårt koncept Framtidens förskola är en riktig framgångssaga. Idag har vi levererat 11 stycken färdiga, vi har ett 20-tal i planeringsskedet och nu kan vi lägga till ännu en till de övriga 10 stycken i produktionsskedet, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

Entreprenören har startat med markarbeten och förberedande arbete. Förskoletomten utökas genom att parkmark tas i anspråk för att tillgodose en tillräckligt stor förskolegård.

Hela vår stadsdel växer och behovet av barnomsorg, men också äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning växer. I dag är vi 58 000 invånare i vår stadsdel i olika åldrar, därför är det glädjande att vi snart har en ny modern förskola i Gubbängen. Därigenom får våra barn och föräldrar en bra pedagogisk verksamhet och vår personal bättre arbetsmiljö och verksamhetsförutsättningar, säger Lars Bäck, ordförande i Farsta Stadsdelsnämnd. 

Starten för nybyggnationen firas med ett första spadtag tillsammans med SISAB, entreprenör, Farsta stadsdelsförvaltning och förskoleverksamhetens pedagoger och barn. 





Källa: SISAB