GARO AB investerar i egen solanläggning


2018-10-09

GARO AB:s solanläggning från ovan.
Bild: GARO AB
GARO AB:s solanläggning från ovan.

Taket på GAROs huvudkontor i Gnosjö pryds numera av en egen solanläggning. Den har monterats upp och satts i drift under sommaren 2018.

GARO har solpaneler i sitt sortiment och naturligtvis finns en egen anläggning placerad på fabriken i Gnosjö. Den totala takinstallationen består av 165 stycken paneler, vilket motsvarar ungefär 55 kw effekt. Anläggningen har under sommaren 2018 monterats färdigt, det är det sista av en etapp som påbörjades 2015. Totalt antal solpaneler på taket uppgår nu till 185. Installationen har gjorts av Davids El, Gnosjö och Erik Larsson Bygg från Limmared.

– Färdigställandet av solanläggningen innebär ytterligare ett steg för GARO mot ett oberoende av fossila bränslen. Vi menar allvar med vårt hållbarhetsarbete och en central del i detta är GAROs engagemang och drivkraft mot renare energikällor och minskade utsläpp. Detta är vår andra investering i solanläggningar på mindre än ett år då vi sedan förra hösten har en solanläggning i drift på vår polska fabrik, säger Carl-Johan Dalin, CEO på GARO AB.




Källa: GARO