WSPs Maria Lindfelt nominerad till årets personaldirektör


2018-10-09

Maria Lindfelt, HR- och kommunikationsdirektör vid WSP, är nominerad till årets personaldirektör.
Bild: WSP
Maria Lindfelt, HR- och kommunikationsdirektör vid WSP, är nominerad till årets personaldirektör.

Maria Lindfelt, HR- och kommunikationsdirektör vid WSP har nominerats till årets personaldirektör. Under de senaste åren har WSP rekryterat 1000 nya medarbetare varje år och bolaget har under flera års tid klättrat i olika typer av rankingar. Årets personaldirektör utses av Universum och vinnaren presenteras i början av nästa år.

– Jag är stolt och glad över nomineringen och att vårt arbete ger resultat och uppmärksammas. Det är ett systematiskt och omfattande arbete som jag drivit tillsammans med chefer, alla medarbetare och medarbetare i mina team. Det är många som varit delaktiga i att driva, förändra och inte minst uppmärksamma och stärka allt det bra som redan finns inom WSP. Vi är en arbetsplats med ett starkt och naturligt samhällsengagemang, vilket uppskattas av de som jobbar hos oss och samtidigt attraherar möjliga nya kollegor, säger Maria Lindfelt.

Trots den höga rekryteringstakten har WSP behållit och ökat sin höga interna ranking (Universums mätning ”Sveriges Bästa Arbetsgivare” där medarbetare rankar sin nuvarande arbetsgivare). Och i förra veckan blev det klart att WSP klättrat för fjärde året i rad i KarriärBarometern, en mätning bland yrkesverksamma tidigt i karriären. För Maria har det varit viktigt att den inre bilden stämmer överens med den yttre uppfattningen, samtidigt upplever hon att det blivit tydligare vad bolaget står för idag och vart det är på väg.

– Vi växer organiskt med tvåsiffriga tal – det är fantastiskt i en bransch där det är svårt att rekrytera rätt kompetens. En av våra vägledande principer är att vi ger medarbetarna mandat, det sitter inte någon på huvudkontoret som talar om hur du ska göra ditt jobb. Du får befogenheter och ansvar och det är inte alltid självklart i ett företag – det manöverutrymmet är värdefullt, menar Maria.



Källa: WSP