Inwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control


2018-10-11

Inwido – Europas största fönsterleverantör och en ledande dörrleverantör – och Niko – nummer ett i Belgien inom material för omkoppling av el, eluttag och smarta hem – inleder samarbete kring det uppkopplade hemmet. Genom partnerskapet arbetar Inwido och Niko gemensamt för att göra hemmen bekvämare, säkrare och energieffektivare, på ett användarvänligt sätt.


Ett smart hem kan endast bli smart när alla system är uppkopplade med varandra. Starka varumärken som Renson, Sonos, Bose, NIBE och Smappee anpassar redan idag på ett enkelt sätt sina smarta lösningar till Niko Home Control. Tack vare detta nya samarbete kan användarna nu även styra fönster och persienner från Elitfönster samt dörrar från Diplomat med Niko Home Control, alltihop från en central pekskärm i hemmet eller från en smartphone, var som helst i världen.

– Konsumenter förväntar sig att deras hem ska ha smarta lösningar för att förbättra vardagen. Inwidos uppkopplade produkter, med huvudvarumärket Elitfönster, blir nu tillgängliga för ännu fler konsumenter, tack vare partnerskapet med Niko, säger Henrik Hjalmarsson, VD för Inwido Sverige-Norge. Vi är både stolta och glada över att vara en del av Nikos nätverk och ser fram emot ett smart och starkt samarbete under många år framöver.

Ett uppkopplat hem för mer komfort, säkerhet och energieffektivitet
Att integrera fönster från Elitfönster, dörrar eller persienner till en installerad Niko Home Control ger inte bara extra komfort, det gör även hemmet säkrare och mer energieffektivt. Genom att till exempel ansluta en "komma-hem-inställning" till en ytterdörr från Diplomat, aktiverar huset automatiskt de funktioner som gör att man känner sig hemma, som belysning och musik. Man kan även aktivera "film-inställning" och persiennerna skapar då automatiskt rätt atmosfär.

När man lämnat hemmet och funderar över om man glömde stänga bakdörren kan man titta på sin smartphone som ger information om alla dörrar och fönster är ordentligt stängda. Man kan också se till att de är stängda innan man lämnar huset, genom att ansluta dem till en ”stäng-av-allt-funktion”. Om någon försöker öppna dörrarna eller fönsterna när man inte är hemma får man ett meddelande till sin smartphone. Samtidigt aktiverar larmfunktionen automatiskt belysning, högtalare, persienner och andra funktioner för att hålla oönskade besökare borta.

Genom att koppla upp persiennerna från Elitfönster till inomhusbelysningen kan man dra nytta av dagsljuset och spara energi. Om man har Rensons eller NIBEs värme- eller ventilationssystem kommer Niko Home Control att stänga av dem när fönsterna är öppna. Det betyder att samarbetet inte bara förbättrar hemmets komfort och säkerhet, det gör också att det är enklare än någonsin att spara energi.



Källa: Inwido Sverige