Heimstaden köper i Utrecht i Nederländerna


2018-10-15

Fastigheten ligger i Utrecht och består av mindre lägenheter i nära anslutning av universitetet.
Bild: Heimstaden
Fastigheten ligger i Utrecht och består av mindre lägenheter i nära anslutning av universitetet.

Efter en tids marknadsanalys har Heimstaden genomfört sin första transaktion i Nederländerna. Fastigheten ligger i Utrecht och består av mindre lägenheter i nära anslutning av universitetet. Utrecht är Nederländernas fjärde största stad och ligger cirka 35 km söder om Amsterdam och fastigheten ligger i nära anslutning till både motorvägen och stadskärnan.

Fastigheten består av 4 478 kvm boarea med 131 lägenheter samt 128 parkeringsplatser. Köpeskillingen var 22.75 MEUR och transaktionen genomfördes som bolagsaffär. Tillträde beräknas ske i innevarande kvartal och finansieras genom befintlig kassa och upptagande av nya lån.

− Vi har under en längre tid analyserat marknaden i Nederländerna och denna fastighet är den första som passar in i våra kriterier. Priserna har stigit de senaste åren i Nederländerna men priserna i flera av de städer vi studerat ser fortfarande attraktiva ut och Nederländerna har en stabil hyresmarknad. Fastigheten har förutom små lägenheter, vilket vi gillar, även en väldigt låg vakansgrad och det är något vi gillar och ger oss alla förutsättningar för en fördelaktig investering, säger Magnus Nordholm, vVD på Heimstaden.

Heimstadens rådgivare har varit Colliers (Danmark) samt Immo Finance. Säljarna är Nederländska investeringsfirman Hof Capital. Säljarna har rådgivits av JLL. Houthoff advokatbyrå har agerat legal rådgivare.Källa: Heimstaden