Nokas satsar på internt låslärlingsprogram


2018-10-30

Från vänster till höger: Lärlingarna Erica, Marcus, Vedat och Lasse.
Bild: Nokas
Från vänster till höger: Lärlingarna Erica, Marcus, Vedat och Lasse.

Låsbranschen är i stort behov av nya tekniker. Som en av flera aktiviteter för att möta behovet har Nokas under hösten dragit igång ett lärlingsprogram för väktare som vill prova på låsyrket.

Intresset för lärlingsprogrammet är stort och urvalet bland de sökande har gjorts huvudsakligen utifrån två kriterier: tekniskt handlag och engagemang.

– Det sistnämnda är ett av Nokas värdeord och en förutsättning för att våra kunder ska vara nöjda och för att den här satsningen ska lyckas, säger Henrik Yhlen, HR-chef på Nokas Teknik och en av initiativtagarna till programmet.

Och engagemanget går inte att ta miste på. Det är ett gäng ivriga lärlingar som nu skolas upp med en erfaren låssmed som fadder. Marcus, som är en av lärlingarna, har redan tidigare visat intresse för lås och fått ansvara för låssystemen hos kunder han arbetat med inom stationär bevakning. Nu får han möjlighet att fördjupa sitt intresse.

– Att Nokas är en helhetsleverantör av säkerhet skapar inte bara fördelar för kunderna, utan också för medarbetarna. Det här projektet är möjligt tack vare chefer som vågar se sådana fördelar. Genom gott samarbete mellan verksamheterna kan vi hjälpa medarbetare att utvecklas och samtidigt lägga en grund för att vi ska kunna fortsätta leverera lås till våra kunder, säger Henrik Yhlen.

– Dessutom hoppas vi förstås att alla sådana här satsningar ger lite ringar på vattnet. Vi kommer att behöva nya låstekniker under många år framåt och söker alltid efter engagerade medarbetare med tekniskt handlag, avslutar Henrik Yhlen.



Källa: Nokas