Nu byggs JMs första Svanenprojekt


2018-11-02

Bild: Kristofer Johnsson

Under 2018 började JM miljömärka alla egna bostäder i koncernens alla länder med Svanen. Projektet Nor i Täby Park strax norr om Stockholm blir JMs första projekt att Svanenmärkas.

Ett Svanenmärkt hus måste leva upp till högt ställda miljökrav och att en hel koncern blir Svanenmärkt är unikt i Norden. JM blir det första nordiska byggbolag som genomgående Svanenmärker hela sin produktion av egna bostäder. Som ett led i det arbetet ställer JM också krav på alla sina underleverantörer och partners att leva upp till de högt satta kraven när det gäller bland annat miljögodkända produkter.

– Att köpa en bostad är att planera för framtiden. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för miljön och en ökad livskvalitet för dem som bor i våra hus. Det ligger i vårt DNA, säger Johan Skoglund, VD och koncernchef på JM.

Projektet Nor håller en hög standard vad gäller klimat och miljö. Bostäderna får exempelvis en så god inomhusmiljö som möjligt med sunda materialval och god ventilation. Svanenmärkningen möjliggör dessutom för den boende att få lägre bolåneränta hos bolåneaktörer som erbjuder gröna bolån för klimatsmarta boenden.

– Den märkbara skillnaden med Svanenmärkningen för oss i projektet, är främst att varor och material kontrolleras redan i projektering så att de uppfyller miljökraven. Och att vi för loggbok under hela produktionen för att kunna bevisa att vi har genomfört kontroller och använt godkänt material, säger Teresia Parke, projektledare för Nor.

JMs Svanenmärkning omfattar samtliga egna bostäder som projekteras från och med 2018 i Sverige, Norge och Finland.




Källa: JM