Nu tas första spadtaget för HSB brf Arkaden


2018-11-06

Bild: HSB

HSB Sydost fortsätter sin satsning av träbyggnation. Försäljningen av HSB brf Arkaden i Växjö är i full gång och det första spadtaget tas på lördagen den 10 november.

Redan i januari 2017 tog HSB första spadtaget av det snart färdigställda HSB brf Pelarsalen i Välle Broar som också vann årets träbyggnadspris av Växjö Kommun. Nu fortsätter HSB byggandet i Välle broar med ytterligare två hus: brf Arkaden. Dessa hus innefattar 59 nya bostadsrätter i storlekarna 2-4 rum och kök och är likt brf Pelarsalen byggda helt av svensk gran och furu.

– Vi är otroligt stolta över vår träbyggnation i Växjö. Den uttrycksfulla arkitekturen och de starka färgerna, kombinerat med den höga miljömässiga ambitionen gör projekten till landmärken för HSB att vara stolta över under många år framöver, säger Kajsa Högelius, nyproduktionschef på HSB Sydost.

Brf Arkaden höjer sig över trädtopparna med sina sju våningar och omges av tre sjöar. Här bor man centralt, men ändå mitt i den småländska idyllen.


Fakta om brf Arkaden:

Priset för bostadsrätterna ligger mellan 1 300 000 – 2 715 000kr. Samtliga lägenheter har en balkong eller uteplats. Några av lägenheterna har även ett etageplan som kommer med en extra balkong. I nuläget är ca en tredjedel av lägenheterna sålda. Inflyttningen är planerad till hösten 2020. Dynacon är totalentreprenör.
Källa: HSB