Markanvisningstävling för trygghetsboende i Gustavsberg


2018-11-06

Bild: Värmdö kommun

Värmdö kommun befinner sig i en fas med ett ökat antal innevånare och därmed ett stort behov av nya bostäder. Detta innebär också en ökad efterfrågan av bostäder för Värmdö kommuns äldre innevånare. Värmdö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för byggrätt för trygghetsboende i centrala Gustavsberg.

Värmdö kommuns äldre befolkning förväntas öka kraftigt. Samtidigt antas den ökade livslängden generellt medföra flera friska år i livet då den enskilde inte är i behov av äldreomsorg. Sammantaget antas denna utveckling medföra att behovet av äldreomsorg i kommunen kommer att öka i framtiden, framförallt bland de allra äldsta invånarna.


Markanvisningstävling
Värmdö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för att uppföra ett trygghetsboende med cirka 30–40 hyreslägenheter om totalt cirka 2 800 kvm BTA inom en del av fastigheten Gustavsberg 1:144 i centrala Gustavsberg. Trygghetsboendet kommer att ligga i anslutning till Gustavsgården som är ett kommunalt särskilt boende för äldre. Marken ska upplåtas med tomträtt. Detaljplanearbetet för området är påbörjat och befinner sig mellan samråd och granskning.

Området består idag av hårdgjorda parkeringsytor och en bergskant som domineras av ett parti hällmarksskog med tallar, lövträd och ekar. Markanvisningstävlingen är öppen för exploatörer med dokumenterad erfarenhet av och förmåga att genomföra liknande bostadsprojekt för trygghetsboende.

Anbud ska vara Värmdö kommun tillhanda senast 20 december 2018 kl. 17:00.




Källa: Värmdö kommun