Contractor vill bli störst i norr – satsar söderut


2018-11-08

Bild: Contractor

Contractor täcker upp hela Västerbotten genom sina kontor i Skellefteå, Umeå, Lycksele och Hemavan. Men det uttalade målet att bli ”det ledande byggföretaget i norra Sverige” talar sitt tydliga språk. Nu satsar koncernen på södra Norrland och köper upp det väletablerade byggbolaget Hus och nyproduktion AB i Sundsvall.

Genom en samarbetspartner i Sundsvall fick Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor Bygg Holding, tips om byggbolaget Hus och nyproduktion AB. Förhandlingsprocessen har pågått i några månader, och så sent som i fredags blev allt klart. Hus och nyproduktion AB omsätter runt 170 miljoner och har cirka 50 anställda.
– Det känns riktigt bra, vi har stor samsyn kring hur bolaget ska drivas och utvecklas, berättar Fredrik.


De tidigare ägarna Martin Rudberg och Bertil Cadeskog håller med. De kände direkt att Contractor var ett bra alternativ både sett till personalpolitik och deras sätt att driva bolag.
– Contractor har en personalpolitik och ett kvalitets- och miljötänk som är i framkant och ligger helt i linje med våra värderingar. Vi tror att företaget har de bästa förutsättningarna att utvecklas och ta marknadsandelar på vår lokala marknad, berättar Bertil och Martin fyller i:

– Vi har också varit måna om att trygga anställningen för alla våra anställda och behålla ett bra samarbete med våra återkommande beställare och då har vi känt att Contractor är det bästa alternativet.
Bertil går i pension i samband med uppköpet och Martin, som varit med sedan bolaget bildades 1996, blir kvar som VD i bolaget i fyra år.


Breddar Contractors erbjudande
Hus och nyproduktion AB, som vid ägarskiftet byter namn till Contractor Bygg i Sundsvall AB, har full beläggning på hela arbetsstyrkan under hela år 2019. Inom bolaget finns en specialistkunskap som Contractor värdesätter högt, nämligen att platsgjuta betongstommar.
– På sikt kommer det att möjliggöra fler uppdrag på samtliga orter. Helt enkelt bredda hela vårt erbjudande, berättar Fredrik, som menar att uppköpet stärker koncernens konkurrenskraft i hela norra Norrland.Ett steg närmare Åre?
Contractor Bygg har med stor framgång satsat på Ski Lodges i Hemavan, ett koncept som även skulle kunna passa skidorten Åre. Etableringen i Sundsvall kan innebära att en sådan satsning kommer lite närmare till hands.
–  Absolut, säger Fredrik. Vår målsättning är ju att inom fem års sikt vara etablerade på 8 orter i Norrland. Vilka de övriga tre blir får vi se, men det är klart att vi har en plan.Källa: Contractor Bygg