Botkyrkabyggen till semifinal för Svenska Jämställdhetspriset


2018-11-09

Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen.
Bild: Botkyrkabyggen
Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen.

Qvinna i Botkyrka, Botkyrkabyggens jämställdhetssatsning som erbjuder kvinnor med utländsk bakgrund jobb och språkstudier, går till semifinal i tävlingen om Svenska Jämställdhetspriset.

Av de 54 nomineringar som kommit in från hela landet och från många olika sektorer, har tio gått till semifinal. Botkyrkabyggens arbete med Qvinna i Botkyrka är ett av de bidrag som juryn imponeras av.

– Jag är så glad över att vår jämställdhetssatsning uppmärksammas. Qvinna i Botkyrka gör det möjligt för förortens invandrarkvinnor att förbättra sin hälsa, självkänsla, ekonomi och svenska. Vi ser även positiva effekter för omgivningen - områdena blir tryggare och trivsammare där kvinnorna arbetar, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som delas ut på Forum Jämställdhet i Luleå den 30-31 januari 2019. Priset tilldelas en organisation som arbetar för ett mer jämställt samhälle. I juryn sitter utvalda jämställdhetsexperter.

– Samtliga semifinalister har visat på ett jämställdhetsarbete av hög kvalitet och vi är glada att kunna lyfta fram deras verksamheter, säger Clara Berglund, projektledare för Forum Jämställdhet.

Fakta Qvinna i Botkyrka:

Källa: Botkyrkabyggen