Här är nya systemlösningen för snabbare och enklare takinstallationer


2018-11-15

Walraven presenterar nu en lösning för takinstallationer där hela konstruktionen står på fötter ovanpå taket, utan att fästas i takets bärande konstruktion. 
Bild: Walraven
Walraven presenterar nu en lösning för takinstallationer där hela konstruktionen står på fötter ovanpå taket, utan att fästas i takets bärande konstruktion. 

Walraven presenterar ett system som gör det möjligt att installera rör, el, ventilation, kyla och aggregat utan att ta hål igenom takets känsliga ytskikt. I systemet ingår även delar för att bygga trappor, övergångar och gångbroar - ett komplett sortiment för alla yrkesgrupper som gör installationer på tak.

Familjeföretaget Walraven strävar alltid efter att förenkla installatörernas vardag och presenterar nu en lösning för takinstallationer där hela konstruktionen står på fötter ovanpå taket, utan att fästas i takets bärande konstruktion. Systemets bas består av två lastfördelande fötter, BIS Yeti och BIS Ursus som båda finns i flera olika storlekar. Fötterna kompletteras med skenor och montagedelar ur installationssystemet BIS Rapidstrut för att till exempel bygga olika typer av stativ för aggregat eller rördragning. Alla delar finns att få med Walravens unika ytbehandling BIS Ultra Protect (BUP) vilket gör att produkterna fungerar i korrosiva miljöer, till exempel utomhus.

En annan stor fördel är att installatören själv kan bygga sina stativ eller ramverk för sina installationer när det passar honom/henne. Han/hon är inte längre beroende av någon annan som kommer och svetsar ihop en konstruktion som sedan behöver fästas i takets bärande konstruktion, det vill säga under takets känsliga ytskikt.
– Installatören sparar pengar och dyrbar tid genom att använda denna lösning samt minimerar risken för kostsamma läckage som lätt kan uppstå när man behöver göra ingrepp i takets ytskikt, säger Stefan Westring Key Account Manager på Walraven Nordic.

Walraven hjälper till med konstruktioner och beräkningar även av dessa produkter.

Jobbar för nästa generation
Walraven är ett internationellt familjeägt företag som under fyra generationer har specialiserat sig på att ta fram smidiga, enkla och innovativa lösningar för installatörer. Företaget grundades i Mijdrecht i Nederländerna och ligger på samma plats sen starten 1942, där mycket av produktionen och produktutvecklingen fortfarande sker än idag.
– Vi har specialiserat oss på upphängningslösningar för installatörer inom VVS, ventilation kyla och el, detta gör att vi alltid håller oss i framkant vad det gäller produktutveckling och innovativa lösningar, säger Emelie Borg, vd på Walraven Nordic.

Hon tror att nyckeln till företagets framgångar är deras grundmålsättning som genomsyrar hela företaget.
– Det ligger i Walravens DNA att ta ansvar för företaget så att det kan ges vidare till nästa generations medarbetare och ägare och detta kan vi bara lyckas med genom att tänka långsiktigt och vara med och driva branschen framåt på ett ansvarsfullt sätt. Vi expanderar i snabb takt idag och vi brukar säga att vi vill bli ett multinationellt företag med hjärta. För oss är medarbetarna den viktigaste källan till utveckling, säger Emelie Borg.




Källa: Walraven