”Här får jag förtroende och möjlighet att växa med uppgiften”


2018-11-15

På gymnasiet läste Benjamin Portin naturprogrammet. I dag arbetar han med produktion och analys av radonprover.
Bild: Radonova
På gymnasiet läste Benjamin Portin naturprogrammet. I dag arbetar han med produktion och analys av radonprover.

Som ny på jobbet är det inte alltid så lätt att komma in i sin roll. För Benjamin Portin har det dock gått snabbt att bli en del av Radonova Laboratories. Från att ha arbetat extra på Radonova arbetar Benjamin nu heltid på företagets produktions- och analysavdelning.

– I mitt fall hjälper det förstås till att jag arbetat på Radonova under studietiden. Men känslan är att det här är en arbetsplats där man snabbt blir en i gänget. Det är också en arbetsplats där man har stor frihet under ansvar. Här är det väldigt lite detaljstyrning, istället vet alla vad som behöver göras utan att det krävs instruktioner i varje arbetsmoment, säger Benjamin.


Tillväxt och höga krav måste matchas

Som världsledande på en marknad med höga krav i alla led bygger den fortsatta framgången på att företag och medarbetare går i takt. Att främja en företagskultur som präglas av engagemang och ödmjukhet är en viktig komponent. En annan är att alla medarbetare ser möjligheterna att utvecklas.

– Det känns bra att arbeta på ett företag där man vet att flera av cheferna börjat som jag, på golvet. För den som både är driven och ödmjuk finns alla möjligheter att utvecklas. Det här är ett företag och en marknad som erbjuder väldigt spännande karriärmöjligheter, fortsätter Benjamin.

– Radonova växer i nuläget på flera marknader. Samtidigt har vi positionerat oss som ett företag med mycket hög kvalitet och marknadens snabbaste leverans- och analystider. Det ställer i sin tur höga krav på varje enskild medarbetare. Alla har en viktig roll där vi är ömsesidigt beroende av varandra. Det vi gör är ett utpräglat lagarbete, kommenterar Karl Nilsson, vd för Radonova Laboratories.


Jobbet i sig känns viktigt

Varje år dör uppskattningsvis över 200 000 människor till följd av radonrelaterad lungcancer. Allt fler länder börjar samtidigt förstå och inse vikten av att arbeta för en minskad radonexponering.

–Generellt sett har människor fortfarande ganska grunda kunskaper om radon. På samma gång är det tydligt att många blir förvånade över att det inte behöver vara krångligt att förstå hur situationen är där man själv bor eller arbetar. Att åtgärda en förhöjd radonhalt behöver i många fall inte heller vara särskilt komplicerat. Det känns förstås roligare att gå till jobbet när man vet att det vi gör bidrar till att påverka människors hälsa positivt, avslutar Benjamin Portin.




Källa: Radonova