Snart släpps 100H – WSPs casetävling för studenter


2018-11-15

Priset i tävlingen är en resa till London inklusive en guidning bland aktuella WSP-projekt i London.
Bild: WSP
Priset i tävlingen är en resa till London inklusive en guidning bland aktuella WSP-projekt i London.

Den 29 november släpps årets case i 100H, tävlingen där studenter från svenska högskolor och universitet får tävla om WSPs Framtidsstipendium. När caset är släppt har de tävlande 100 timmar på sig att leverera den bästa lösningen.

Det är för fjärde året i rad som WSP genomför 100H, där priset är en resa till WSPs kontor i London.

– Vi tycker att det är viktigt att finnas nära högskolor och universitet. Med 100H kan vi bjuda på verkliga och skarpa problem samtidigt som vi får ta del av studenternas kreativitet och kunskap. Vi ser fram emot att se hur de kommer tackla årets tema och hoppas att få chansen till spännande diskussioner och lösningar, säger Josefine Stolt, Employer Branding-ansvarig på WSP.

Årets tema blir offentligt i samband med casesläppet den 29 november. I årets jury ingår Mattias Goldmann, vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores, Magnus Meyer, vd WSP, Måns Norlin, Uppdragsansvarig WSP och Maria Brogren, chef hållbarhet och innovation WSP. Juryn gör sin bedömning utifrån lösningarnas kreativitet, potential för praktisk omsättning samt hållbarhet och samhällsekonomisk nytta.

Arbetsgruppen bakom det vinnande bidraget får ta emot WSPs Framtidsstipendium 2018 som är en resa till London inklusive mat och boende. I resan ingår ett besök på WSP UKs huvudkontor samt en exklusiv guidning bland aktuella WSP-projekt i London.

Förra året handlade caset om bostadsutmaningen. Då vann Sofia Wiklund och Henrik Sjökvist, civilingenjörsstudenter från Uppsala universitet respektive KTH. Deras idé handlade om att förvandla kontor till studentboende på kvällen - likt ett scenbyte på teatern





Källa: WSP