IUC och EUU går samman och blir INSU


2018-11-16

Installationsbranschen står inför stora utmaningar. Ny teknik, nya arbetssätt, stora byggprojekt och infrastruktursatsningar gör branschen till en starkt växande framtidsbransch. Kompetensbehovet är enormt! Nu ritas utbildningskartan om genom att Stiftelsen Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm (IUC) och Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter i Nyköping AB (EUU) går samman och bildar det nya företaget INSU.

Från och med den 1 januari 2019 kommer den nya verksamheten samlas under namnet INSU, Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter. Det finns många fördelar när de båda utbildningsföretagen går samman.
– Vatten, avlopp, el, larm, ventilation, värme, kyla, data, automation och smarta-hus lösningar, allt är under samma tak i en fastighet.Då känns det naturligt att även vi som utbildnings- och utvecklingsföretag för dessa medarbetare ska finnas under ”samma tak”, säger Malin Arklöv, vd på IUC.

Jens Albrektsson, vd på EUU berättar om vikten av utveckling.
– Utveckling för branschen har varit både EUUs och IUCs fokus under många år. Nu samlar vi 60 år av erfarenhet och kan ännu bättre ta snabba steg framåt för våra kunder och för branschen.

EUU har främst sina uppdragsgivare inom elteknikbranschen och IUCs uppdragsgivare kommer i huvudsak från VS, ventilation och kyl- och värmepumpbranschen. Flera av de båda utbildningsföretagens kunder verkar dock idag på båda marknaderna.

– INSU som ett heltäcknade utbildningsföretag förenklar vardagen för våra kunder. Men också för våra medarbetare som mer effektivt kan hjälpa våra uppdragsgivare att samla sina utbildningsbehov, säger Jens Albrektsson.

Malin Arklöv fortsätter;
– Vi ser också en utveckling där våra uppdragsgivares kunder efterfrågar fler kompetenser. Att vi nu kan tillgodose kompetensbehovet inom fler yrken underlättar för alla.

Till en början kommer stort fokus läggas på att dra nytta av de bästa delarna från respektive företag. På samma sätt utvecklas också nya utbildningar och tjänster samtidigt som den breda
kursportföljen behålls.

Malin och Jens summerar samgåendet med;
– Tillsammans med vår ägare Installatörsföretagen kommer vi på INSU att göra allt vi kan för att koppla kunskap till din framgång.Precis som IUC och EUU gjort tidigare!




Källa: Installatörernas Utbildningscentrum