Elitfönster lanserar Svanenmärkta fönster


2018-11-19

Elitfönster lanserar nu Svanenmärkta fönster i sin fönsterfamilj Elitfönster Harmoni ECO. De miljömärkta modellerna går under produktnamnet Elitfönster Harmoni ECO Plus.

– Vi är mycket glada över att Elitfönster fått denna Svanenmärkning, säger Henrik Hjalmarsson, VD för Inwido Sverige-Norge, där Elitfönster ingår. För Inwido är det prioriterat att agera hållbart och ansvarsfullt. Vår långsiktiga hållbarhetsfilosofi är att ge mer än vi tar – det vi förbrukar ska på sikt leda till fler värden i form av till exempel minskad klimatpåverkan, återvunna material, säkrare arbetsplatser, bättre livskvalitet för konsumenterna samt avkastning till aktieägarna.

Elitfönster Harmoni ECO Plus är en inåtgående fönstermodell som har goda energi-
egenskaper och dessutom är Svanenmärkt. För att bli miljömärkt enligt Svanen ställs krav i alla led – på råvaror, produktion, användning och återvinning.

Svanen är Nordens officiella miljömärke och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Syftet med Svanenmärkningen är att hjälpa konsumenter att välja de ur miljösynpunkt bästa produkterna på marknaden. Svanenmärkningen är Sveriges mest välkända miljömärke. I en nordisk marknadsundersökning (YouGov) svarade 96 procent av konsumenterna att de kände igen Svanenmärket.



Källa: Indiwo