Johan Lundberg fördömer hot och attentat mot DN - är själv utsatt


2018-12-03

Johan Lundberg tar starkt avstånd från de attentat som Dagens Nyheter skrev om förra veckan. Dessa attentat och hot liknar det som har drabbat Johan Lundbergs verksamheter.

Johan Lundberg äger NFF Nordic som är ett privatägt fastighetsbolag. Inom bolagssfären ingår boendeverksamhet i Stockholm. I denna fastighet har det bedrivits hotell och därefter flyktingboende. I dag bor där personer med utländsk härkomst som är på väg att integreras i samhället. Vid ett flertal tillfällen har anläggningen varit utsatt för attentat i olika former. Attentaten har polisanmälts. Även NFF´s fastighet Villa Söderås och andra bolag inom NFF har vid flera tillfällen utsatts för ett antal attentat och trakasserier.

Attentaten skapar oro, rädsla och otrygghet för de boende, personalen på anläggningen, för övrig personal i bolagen samt för Johan Lundberg personligen.

Det är med bestörtning NFF nu konstaterar att likartade hot och skadegörelse drabbat DN och dess medarbetare. Johan Lundberg och NFF tar å det starkaste avstånd från dessa hot och attentat som utifrån den information som finns liknar de hot som Johan Lundbergs verksamhet utsätts för.

Det pågår en juridisk tvist mellan Johan Lundberg och DN. Tvisten härhör från publicering av DN med att antal falska påståenden och förtal av Johan Lundberg. Inför publiceringen informerades DN om de hot som framförts och den risk som publiceringen kunde medföra för Johan Lundberg och hans verksamhet. Hoten och attentaten har kraftigt eskalerat efter DN:s publicering. Dagens publicering av de till DN framförda hoten och omnämnande av Johan Lundbergs namn är djupt olyckligt då det ger förövarna önskad publicitet.

– Det är mycket allvarligt att DN väljer att exponera och utpeka Johan Lundberg i dessa sammanhang. Att en sådan publicering sker under ett pågående förtalsmål är särskilt graverande, säger Johan Lundbergs ombud advokat Percy Bratt.

– Jag förstår att Peter Wolodarski känner ett starkt obehag. Jag har själv råkat ut för samma sak. Här står vi enade, säger Johan Lundberg.





Källa: NFF Nordic