Första spadtaget för klimatsmart och innovativ arkitektur i Västerås


2018-12-03

Tornets VD Göran Wendel, Kommunalråd Jesper Brandberg och Christer Stridh, Peab tog tillsammans det första spadtaget.
Bild: Strategisk Arkitektur
Tornets VD Göran Wendel, Kommunalråd Jesper Brandberg och Christer Stridh, Peab tog tillsammans det första spadtaget.

I fredags togs första spadtaget för Tornets 81 hyresrätter och 29 garageplatser på Skoltomten, på Öster Mälarstrand i Västerås. Projektet utmärks av klimatsmarta lösningar och en innovativ arkitektur som smälter fint in i området och den intilliggande skogen.

Tornets VD, Göran Wendel, och Projektchef, Per-Olof Gatu hälsade välkomna och projektets arkitekt Naseer Nasiri från Strategisk Arkitektur berättade om uppdraget och gestaltningen.

Kommunalrådet Jesper Brandberg lyfte fram Västerås ambitiösa tillväxtmål om att bygga 1250 bostäder per år (eller 5000 bostäder per mandatperiod) och poängterade att projektet på Skoltomten ligger helt i linje med Västerås utvecklingsplaner, samt att man ser fram emot fler liknande projekt framöver.

Spaden greppades tillsammans av Jesper Brandberg, Göran Wendel och Christer Stridh, Peab.

Stadsdelen Öster Mälarstrand är ett av Västerås stora utvecklingsområden som har vuxit fram under de senaste 20 åren och är idag ett levande bostadsområde på ett av Västerås mest attraktiva platser. Västerås stad har höga ambitioner för ett hållbart byggande och utvecklar området med klimatsmarta lösningar och den allra nyaste tekniken för hållbarhet.




Källa: Strategisk Arkitektur