Nola vidare i arkitekturtävling om Skogskyrkogården


2018-12-03

Skogskyrkogården.
Bild: Susanne Hallmann, Kyrkogårdsförvaltningen Sthlm
Skogskyrkogården.

Nola har gått vidare med två projekt i en öppen internationell arkitekturtävling för möblering av Skogskyrkogården i Stockholm.

Nola har tilldelats två av sex kontrakt för innovationspartnerskap i tävlingen om ny utvändig möblering av Skogskyrkogården i Stockholm, en ny upphandlingsform som uppfyller lagkrav om offentlig upphandling och samtidigt medger innovativ produktutveckling. Nola har därmed gått vidare till nästa etapp med två utvalda projekt i samarbete med formgivarna Emma Olbers och Gunilla Allard + Note Design Studio.

Skogskyrkogården är ett av UNESCOs Världsarv, ritat av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz under åren 1916–1940. Tävlingen är initierad av Stockholms stad och Kyrkogårdsförvaltningen i samverkan med ArkDes och Sveriges Arkitekter. Tävlingen riktar sig till formgivare, arkitekter och konstnärer, i samverkan med möbelproducenter, där sittbänkar ska formges och produceras i varsam samklang med nuvarande utformning. Upphandlingen beräknas avslutas våren 2019 med produktion och leverans av nya möbler under 2020. 




Källa: Nola