Försäljning av Stenladan möjliggör fler studentbostäder


2018-12-05

Stenladan på Stallvägen i Växjö.
Bild: Anna Joanzon
Stenladan på Stallvägen i Växjö.

Under tisdagen genomförde Videum AB försäljningen av Stenladan med tillhörande byggrätt. Köpeskillingen är 31 027 753 kronor. Köpare är Nivika Fastigheter AB. Affären är godkänd av Kommunfullmäktige, VKAB samt Videums styrelse.

Fastigheten har en tomt på ca 15 000 kvadratmeter. Huvudbyggnaden på strax över 1 500 kvadratmeter kallas Stenladan och är ursprungligen från 1850 men totalrenoverades av Videum 2006. Förutom huvudbyggnaden ingår ett äldre magasin, ett vagnslider och en carport samt en byggrätt på 3 000 kvm där köparen avser bygga studentlägenheter.

– Nivika är ett småländskt fastighetsbolag som nu har etablerat sig även i Växjö och har intentionen om fortsatt tillväxt på orten. Det är positivt att Växjö flyttar fram sin position som en attraktiv studentstad genom att erbjuda boende för ännu fler studenter på campus, säger Niklas Bergman VD Nivika Fastigheter AB.

– Genom försäljningen kan Videum koncentrera sig på huvuduppdragen i bolagsordningen; att leverera lokaler av högsta kvalitet till Linnéuniversitetet samt att driva och utveckla innovationsmiljön i Videum Science Park, säger Videums styrelseordförande Olle Sandahl.




Källa: Videum Science Park