Scandic expanderar till München


2018-12-10

Bild: Scandic

Scandic Hotels, Nordens största hotellföretag, har skrivit ett långt hyresavtal med utvecklarna Art-Invest Real Estate och Accumulata Real Estate gällande driften av ett nytt hotell: Scandic Munich Macherei.

Hotellet kommer att ligga i det framväxande området Macherei, som ska genomgå en totalförvandling från nuvarande industriprägel till urban känsla med konst- och kulturutbud, nya kontor samt sociala mötesplatser. Området ligger nära centrum med goda kommunikationer till flygplatsen och mässområdet. 

Scandic Munich Macherei väntas öppna 2021 och kommer till sin utformning vara inspirerat av områden som genomgått liknande förvandlingar, exempelvis Brooklyn i New York. Hotellet är designat av New York-arkitekterna HWKN Hollwich Kushner.

Hotellet kommer att rymma cirka 11,000 kvm och ha 234 rum. Scandic Munich Macherei kommer dessutom att ha en attraktiv restaurang samt en rooftop-bar med möjligheter till många lokala nöjesevenemang.

Scandic har sedan tidigare fyra hotell i drift i Tyskland – två i Berlin, ett i Hamburg och ett i Frankfurt. Utöver hotellen i drift finns ytterligare ett Frankfurthotell i företagets pipeline, med väntad öppning 2021. Att expandera till München är i linje med företagets Tysklandsstrategi och hotellet blir ett viktigt tillskott till Scandics hotellportfölj.

Att öppna och driva Scandic Munich Macherei följer vår strategi att växa i de största tyska städerna. München är eftertraktat för hotellutveckling och vi är glada över att vara en del av det här projektet som kommer att ytterligare öka kännedomen om Scandic i Tyskland, säger Even Frydenberg, President & CEO, Scandic Hotels Group.

Vi är glada över att komplettera och diversifiera vår hotellportfölj i Tyskland med ett nytt hotell i en av landets mest attraktiva hotellmarknader, säger Michel Schutzbach, Landschef Tyskland, Scandic Hotels Europa.

Vi tror att Scandic är en perfekt partner för detta projekt. De har bevisat sig framgångsrika med att driva välrenommerade hotell i Tyskland. Hotellet kommer att ge ytterligare utvecklad designkänsla till staden. Vi är glada över avtalet och hoppas på fler gemensamma projekt framöver, säger Dr. Peter Ebertz, Art Invest.

München är Tysklands tredje största stad med stor affärs- och finansverksamhet. Staden har ett väl utvecklat kultur-, utbildnings- och turistutbud och är dessutom i framkant vad gäller teknik och innovation.2018 Mercer Survey och Monocle's Quality of Life Survey 2018 har utsett München till en av världens mest attraktiva städer att leva i.
   




Källa: Scandic