Skövdebostäder beviljas en halv miljon i stöd för laddstolpar


2018-12-12

Fotomontage Frostaliden där de 27 laddstolparna kommer att finnas.
Bild: Studio Ekberg/Linus Romberg
Fotomontage Frostaliden där de 27 laddstolparna kommer att finnas.

Skövdebostäder har beviljats klimatinvesteringsstöd inom ramen för Naturvårdsverkets Klimatklivet. Stödet på 528 290 kronor får Skövdebostäder för de 27 laddstolpar som kommer att finnas på Frostaliden.

På Frostaliden bygger Skövdebostäder 189 lägenheter i höga hus med trästomme. I området kommer bolaget att uppföra 27 parkeringsplatser med laddstolpar för elbilsladdning redan från start. Och det är för dessa 27 platser man nu får klimatinvesteringsstöd inom ramen för Naturvårdsverkets Klimatkliv.

– Vi bestämde tidigt i projektet att vi skulle erbjuda laddplatser för elbilsfordon då vi ser en fortsatt utveckling av elbilsförsäljningen och därmed efterfrågan på laddplatser. Att vi får drygt en halv miljon i stöd för detta är enbart positivt för alla parter, säger Björn Adler, byggprojektledare på Skövdebostäder.

Fakta Klimatklivet
Sedan 2015 stöttar Klimatklivet lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Pengar från Klimatklivet ska gå till klimatinvesteringar på lokal nivå, exempelvis i en stad eller en kommun, på ett företag, i en skola eller i ett län. De investerade medlen ska ha som huvudsakliga syfte att minska växthusgasutsläppen. Även spridning och marknadsintroduktion av ny teknik och inverkan på andra miljökvalitetsmål, hälsa och sysselsättning är önskade effekter. 




Källa: Skövdebostäder