Internationellt samarbete gör Derome starkare


2019-01-10

Derome blir delägare i Eurobaustoff.
Bild: Derome
Derome blir delägare i Eurobaustoff.

Derome har som första svenska företag gått in som aktieägare och medlem i Eurobaustoff. Det är Europas största kooperation inom segmentet byggmaterial. Organisationen har ett inköpssamarbete kring alla slags produkter som erbjuds inom bygghandeln såsom exempelvis skivmaterial, isolering, takpannor och dörrar. Derome ser även att nätverket ger möjligheter till att få avsättning för egna produkter på en europeisk marknad.

– Vi befinner oss i en expansiv fas med stark tillväxt. Partnerskapet med Eurobaustoff och vår ökade närvaro i Europa hjälper oss att fortsatta utveckla vår verksamhet i snabb takt. Det kommer även att bidra till att vi fortsatt kan erbjuda konkurrenskraftiga produkter och tjänster till våra proffskunder, säger Jacob Atthage, inköpschef på Derome.

Eurobaustoff Handelsgesellschaft mbH & Co KG är Europas största kooperation inom segmentet byggmaterial. Medlemmarna består av närmare 480 oberoende byggvaruhandlare i Centraleuropa. Organisationen har sitt säte i Bad Nauheim, Tyskland.




Källa: Derome