PE förvärvar Mats & Arne Arkitektkontor AB


2019-01-10

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang förvärvar Mats & Arne Arkitektkontor AB. Företaget har sin verksamhet i Göteborg och Stenungsund och stärker PEs erbjudande i regionen.

Mats & Arne Arkitektkontor startade sin verksamhet 1985 och har idag kontor i Göteborg och Stenungsund. Företaget har 23 medarbetare, omsätter drygt 20 miljoner kronor och har en bred kompetens inom arkitektur. Bolaget har en rad marknadsområden, vilka är: Bostäder, Industri och Kontor, Kulturmiljö, Inre miljö, Områdesutveckling, Projektering och projekteringsledning. Förvärvet av Mats & Arne Arkitektkontor är i linje med PEs tillväxtstrategi med målet att ta ledande positioner inom lönsamma marknader och verksamhetsområden.

– Det känns roligt att välkomna Mats & Arne Arkitektkontor in i koncernen. De stärker nu vårt multidisciplinära erbjudande i den snabbt växande Göteborgsregionen och det känns extra intressant i och med deras starka industriella koppling. För oss är entreprenörskap och samverkan oerhört viktigt och det var där vi fann varandra. Precis som hos oss på PE har Mats & Arne Arkitektkontors medarbetare en passion för sitt arbete och en stor vilja att förnya och utveckla samhället, säger Per Hedebäck, VD och Koncernchef på Projektengagemang.

– Med Projektengagemang får vi en stabil grund att stå på och möjligheter att fortsätta utvecklas. Våra värderingar ligger väldigt nära varandra och det har varit avgörande för oss. Nu kommer vi tillsammans kunna ingå i nya typer av projekt och ta oss an mer omfattande åtaganden. Vi går en spännande framtid till mötes, säger Arne Algeröd, VD på Mats & Arne Arkitektkontor.




Källa: Projektengagemang