Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody Bygghandel


2019-01-10

Fredrik Johanson lämnar sin tjänst VD för Woodys Bygghandel.
Bild: Woody Bygghandel
Fredrik Johanson lämnar sin tjänst VD för Woodys Bygghandel.

Fredrik Johanson som varit VD för Woodys Bygghandel de senaste åren lämnar sin tjänst under andra halvan av 2019.

– Jag vill rikta ett stort tack till Fredrik för de insatser som gjorts de senaste åren och beklagar att Fredrik tagit ett beslut att gå vidare, säger Björn Abild, ordförande i Woodys styrelse och utvecklar:
– Under Fredriks ledning har vi etablerat en god struktur och tydlig affärsplan för Woody och framtiden, säger Björn Abild.

Woody uppvisar idag en stabil tillväxt med flera nya delägare samt tillskott av nya stora nationella kunder. Satsningen på den digitala plattformen börjar ta form och en kraftigt ökad användning förväntas under de kommande år.

Nu gäller fokus på inköp och fortsatt expansion samt en utvecklad samarbetsstruktur inom kedjan för beslut under inledningen av 2019.

– Woody är ett spännande företag med starka entreprenörer som tillsammans ger en kraftfull organisation med stark lokal förankring. Det är ett grundläggande signum för Woody som också kommer att ge fortsatt framgång, säger Fredrik Johanson. Med dagens ”plattform” så kan vi nu tona ned de strategiska frågorna till förmån för operationellt fokus och det är då en bra timing för mig att gå vidare avslutar Fredrik Johanson.

– Att Fredrik kommer att vara kvar under större delen av 2019 säkrar såväl stabiliteten för ledningen och som att vi nu kan finna hans efterträdare utan att ha en större tidspress på oss avslutar Björn Abild

Rekrytering av en efterträdare har inletts och information om denna process meddelas efterhand.




Källa: Woody Bygghandel