Hemsö förvärvar tre fastigheter i Trelleborg


2019-01-11

Hemsö förvärvar ett halvt kvarter i centrala Trelleborg bestående av tre befintliga fastigheter om 5 900 kvadratmeter och byggrätter på 15 000 kvadratmeter. Investeringen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.

Kvarteret där även Rådhuset är beläget ligger nära citykärnan i Trelleborg. De förvärvade fastigheterna består förutom av byggrätten av en handelsfastighet samt ett magasin, det så kallade Thelinska Magasinet. Förvärvet sker från ett konkursbo ochdestörsta hyresgästerna i handelsfastigheten är idag H&M, Swedbank och Region Skåne.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling. Trelleborgs kommun går en intressant framtid till mötes med fokus på tillväxt och intressanta stadsbyggnadsprojekt. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.

– Trelleborg är inne i en mycket spännande och expansiv fas, och där är kvarteret Herkules en av nyckelspelarna, säger kommundirektör Fredrik Geijer. Rådhuset finns mitt i kvarteret och vi ser nu fram emot att gemensamt med Hemsö utveckla Trelleborgs stadskärna till en attraktiv plats att bo och verka i.




källa: Hemsö