Sandbäckens utför komplett VS-installation i drygt 90 toppmoderna lägenheter i Malmö


2019-01-11

Brf Dockporten Malmö.
Bild: WEC360/PEAB
Brf Dockporten Malmö.

Sandbäckens Rör i Malmö har erhållit förtroendet av PEAB att projektera och utföra samtliga VS-installationer i samband med byggandet av Brf Dockporten, beläget i Malmös nya stadsdel Dockan.

Dockporten omfattar 98 bostadsrätter fördelade på sex våningsplan där huskroppen är utformad som ett U och omsluter den gemensamma gården. Alla lägenheterna har balkong, uteplats eller terrass med utsikt över sundet eller småbåtshamnen.  På taket kommer även en gemensam bastu att finnas tillgänglig för de boende.

– Vi är mycket stolta över förtroendet att vara en del av detta prestigebygge.  Vårt uppdrag är att, som totalentreprenör, leverera ett komplett VS-paket. Projekteringen kommer vi att utföra internt hos oss här på Sandbäckens i Malmö och själva installationsarbetet räknar vi med att starta under våren 2019, säger Mattias Göransson, vVD och Produktionschef vid Sandbäckens Rör i Malmö AB.

Byggnaden kommer att bli Svanen-märkt, vilket innebär att den har låg energianvändning och uppfyller höga miljö- och hälsokrav på såväl byggvaror som innemiljön.

Inflyttning är preliminärt beräknad till hösten 2021.




Källa: Sandbäckens