Oscar Properties 79&Park nominerad till Kasper Salin-priset


2019-02-04

Innegården i 79&Park, som nominerats till Kasper Salin-priset.
Bild: Laurian Ghinitoiu
Innegården i 79&Park, som nominerats till Kasper Salin-priset.

79&Park sett från ovan.
Bild: Laurian Ghinitoiu
79&Park sett från ovan.

Nu står det klart att Oscar Properties och BIGs bostadsprojekt på Gärdet i Stockholm, 79&Park, är nominerad till Kasper Salin-priset. Priset som är ett av Sveriges äldsta och mest välkända arkitekturpris delas årligen ut av Sveriges Arkitekter till ett svenskt, nybyggt byggnadsverk av hög arkitektonisk klass. Det är den andra nomineringen på kort tid för 79&Park som också är ett av fyra nominerade projekt till Bostadspriset där även Oscar Properties omtalade konvertering av två universitetsbyggnader i Vasastan, Lyceum, återfinns.

Både Kasper Salin-priset och Bostadspriset 2018 delas ut av Sveriges Arkitekter. Vinnarna koras på Arkitekturgalan den 19 mars.

– I vår värld, där arkitektur, utveckling av stadsbilden och fantastiska bostäder står högst på agendan är det en stor ära att nomineras till Kasper Salin-priset. Att sedan 79&Park och Lyceum får ytterligare två nomineringar i Bostadspriset ser jag som en belöning för vår envisa strävan mot en högre arkitektonisk kvalitet, säger Oscar Engelbert, vd och grundare Oscar Properties.



Källa: Oscar Properties