TB-gruppen utvecklar nytt bostadsområde i Upplands Väsby


2019-02-06

Peter Hogren, Blooc och Jenny Lindström, TB-Gruppen.
Bild: FB-Gruppen
Peter Hogren, Blooc och Jenny Lindström, TB-Gruppen.

TB-Gruppen uppför sexton unika parhus i Upplands Väsbys nya bostadsområde Wijk Oppgård i samarbete med Blooc, ett bolag inom Deromegruppen.
– Genom samverkan med både produktutvecklare och mäklare i tidigt skede är vår målsättning att skapa attraktiva bostäder som håller länge, såväl miljö- som designmässigt, säger Jenny Lindström, projektutvecklare på TB-Gruppen.

Sedan fyra år tillbaka har TB-Gruppen deltagit i detaljplanearbetet för området Wijk Oppgård, beläget tio minuter från Upplands Väsby centrum med goda pendlingsmöjligheter till både Stockholm och Arlanda. I oktober vann den nya detaljplanen laga kraft. TB-Gruppen kommer uppföra sexton attraktiva parhus i bostadsrättsform med fokus på hållbart resande, energieffektivitet och gröna tjänster. Produktutvecklingen sker i samarbete med Blooc, som har mångårig erfarenhet av att utveckla hållbara bostäder.

– Vi utvecklar och bygger bostäder i olika delar av Upplands Väsby och nu ser vi fram emot att vara med och utforma det nya området Wijk Oppgård, säger Jenny Lindström, projektutvecklare på TB-Gruppen. Vi vill skapa något unikt som bidrar till områdets attraktivitet. Valet föll därför på Blooc som har en välkänd produkt, tidlös design och fokus på funktion och genomtänkta lösningar.

– Vi ser mycket fram emot att utveckla Wijk Oppgård tillsammans med TB-Gruppen, säger Peter Hogren, affärschef på Blooc. Dels får vi möjlighet att sätta Bloocs prägel på ett nytt bostadsområde i en kommun vi ännu inte varit etablerade i, dels får vi möjlighet att jobba med en part med liknande kärnvärden och långsiktighet som Blooc. Resultatet kommer bli slående, avslutar Peter Hogren.

– Kunden som köper bostad i Wijk Oppgård får ett väldesignat hem och gör även ett aktivt miljöval, säger Johan Hjalmarsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

De sexton parhusen kommer uppföras under 2020.



Källa: TB-Gruppen